Ураганите Харви, Ирма, Мария и Нейт в Съединените щати са били

...
Ураганите Харви, Ирма, Мария и Нейт в Съединените щати са били
Коментари Харесай

Ураганите вече няма да бъдат кръщавани Харви, Ирма или Мария

Ураганите Харви, Ирма, Мария и Нейт в Съединените щати са били толкоз деструктивни, че повече няма да се дават същите имена на други естествени стихии в близкото бъдеще, предават американски медии. 

Световната метеорологична организация заяви, че " пенсионира " тези четири имена от ротационните си описи с наименования. Тя ги заменя с Харолд, Идалия, Марго и Найджъл. 

Организацията кръщава всеки вихър с име от лист, където названията са по азбучен ред, редувайки сред мъжки и женски имена. Обикновено на всеки шест години се избира селекция от имена и описът се обновява. Промяната значи, че няма да забележим урагани с имената Харолд, Идалия, Марго и Найджъл до 2023 г. 

Практиката е, в случай че някой вихър е изключително разрушителен и аргументи доста гибел, името му да бъде извадено от листата и сменено с друго. 

По данни на Световната метеорологична организация 2017 е била една от най-тежките откъм урагани, с вреди от бурите в Съединени американски щати на стойност 250 милиарда $.

Ураганите, които организацията изважда от листата, са предизвикали гибелта на 224 души. Харви, Ирма и Мария доближиха четвърта степен и сътвориха рекордни свлачища в страната. Ирма и Мария се качиха даже до пета степен, опустошавайки карибските острови, които може би в никакъв случай няма да се възстановят от тях. 

2017 година " пенсионира " съвсем толкоз имена на тежки урагани, колкото 2005 година, когато извънредно неприятният ураганен сезон наложи изваждането от листата на имената Денис, Катрина, Рита, Стан и Уилма. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР